Χαρακτηριστικά
Ο όρμος του Βουρκαρίου στην Κέα μπορεί να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει τουριστικά σκάφη αναψυχής. Είναι ένας μικρός παραλιακός, παραδοσιακός οικισμός με ένα ιδιαίτερο γραφικό λιμανάκι που πολλές φόρες αποτελεί σταθμός στην διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων.
Το συνολικό μήκος των κρηπιδωμάτων είναι 130,00 μ. και το μέσο βάθος κοντά στην προβλήτα είναι 3,00 μ.
Προστασία Ανέμων
Προστατεύεται σχεδόν από όλες τις καιρικές συνθήκες.
Παροχές-Διευκολύνσεις
Ηλεκτροφωτισμός
Αυτόματοι πωλητές νερού
Αυτόματοι πωλητές ρεύματος
Υπολογισμός τέλους ελλιμενισμού
Υπολογίστε το ημερήσιο κόστος ελλιμενισμού με πρυμνοδέτηση του σκάφους. Επιλέξτε την κατηγορία που ανήκει το σκάφος και εισάγετε το μήκος του σε μέτρα. Στη συνέχεια επιλέξτε 'Υπολογισμός'
Αξιοθέατα
Το Βουρκάρι είναι ένας παραλιακός, παραδοσιακός οικισμός με ένα ιδιαίτερα γραφικό λιμανάκι, στο οποίο αγκυροβολούν σκάφη αναψυχής, ιστιοφόρα, ενώ πολλές φορές αποτελεί σταθμό στην διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων ή άλλων αθλητικών εκδηλώσεων (Kea SUP Race, Kea Run κ.α.) που διοργανώνονται στο νησί. Στην βόλτα σας, κατά μήκος της παραλίας, θα συναντήσετε καταστήματα με τουριστικά είδη, γκαλερί, καφετέριες, εστιατόρια στα οποία μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το φημισμένο φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και τοπικούς μεζέδες. Το Βουρκάρι, φημίζεται ακόμα για την νυχτερινή του ζωή, καθώς έχει πολύ όμορφα, άκρως καλοκαιρινά μπαράκια.
Απέναντι από το Βουρκάρι θα αντικρίσετε τη χερσόνησο της Αγίας Ειρήνης, με το ομώνυμο εκκλησάκι, η οποία αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικό χώρο. Εκεί εντοπίστηκαν τα εντυπωσιακά πήλινα, γυναικεία ειδώλια, «Κόρες», που μπορείτε να θαυμάσετε στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού. Λίγο πιο πέρα, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η χερσόνησος της Κόκας, μια παλιά εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή, καθώς και το γνωστό «Στενό του Λάμπρου Κατσώνη», το οποίο πήρε το όνομα του από το γεγονός ότι, όταν ο Λάμπρος Κατσώνης αποκλείστηκε από τους Τούρκους στον όρμο του Αγίου Νικολάου, κατόρθωσε να διαφύγει, με τη βοήθεια των Τζιωτών, περνώντας το καράβι του με ξύλα, κυλίνδρους και τροχαλίες από τον στενό ισθμό της Κόκκας, βγαίνοντας ξανά στο πέλαγος.